OGIBiz Website

Menu
2923731
Main Description
2923755

ΠΡΟΛΗΨΗ

Space
2923757
Banner
2923756
Main Description
2923758

Λίγα λόγια για την πρόληψη

«Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» έλεγε ο Ιπποκράτης ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής.

Πλέον είναι αδιαμφισβήτητη η αξία της πρόληψης για την υγεία μας. Όπως φροντίζουμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις για τη γενικότερη υγεία μας κατά ανάλογο τρόπο πρέπει να φροντίζουμε και τη στοματική μας υγεία.

Είναι απαραίτητος ο έλεγχος και ο καθαρισμός δοντιών μια με δύο φορές το χρόνο. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να εντοπίσουμε βλάβες στα δόντια σε αρχικό σημείο και να προλάβουμε εκτεταμένους τερηδονισμούς, απονευρώσεις, κοστοβόρες  αποκαταστάσεις. Σημαντικό ότι μπορούν να εντοπιστούν και καρκινικές βλάβες που ξεκινούν από το στόμα και να προλάβουμε έτσι την μετάσταση του καρκίνου. 

Επίσης  όπου υπάρχει ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα είναι απαραίτητη η θεραπεία 2 με 3 φορές το χρόνο, ανάλογα με το περιστατικό, για να περιορίζουμε τη φλεγμονή και να κρατάμε όσο γίνεται υγιή τα ούλα και τους ιστούς γύρω από τα δόντια και να προλάβουμε ή να περιορίσουμε κινητικότητες των δοντιών. Πολύ περισσότερο αυτό επιβάλλεται σε διαβητικούς και άτομα με καρδιολογικά προβλήματα καθώς βακτήρια της φλεγμονής μπορεί να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

 

Συμβουλές για σωστή στοματική υγιεινή

  • Ο χρυσός κανόνας της στοματικής υγιεινής είναι το 3x3x3. Βούρτσισμα για 3 λεπτά, 3 φορές την ημέρα και αλλαγή οδοντόβουρτσας κάθε 3 μήνες.
  • Γνωρίζεις ότι το βραδινό βούρτσισμα είναι το πιο σημαντικό; Κατά τον ύπνο μειώνεται η έκκριση σάλιου. Το σάλιο είναι ο μηχανισμός που διαθέτει ο οργανισμός για να προστατεύει τα δόντια από τα μικρόβια. Έτσι το στόμα γίνεται πιο ευάλωτο στις επιθέσεις οξέων από τα υπολείμματα τροφών.
  • Μην ασκείς έντονη πίεση κατά το βούρτσισμα νομίζοντας ότι θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το έντονο βούρτσισμα μπορεί να τραυματίσει τα ούλα ή και τα δόντια. Το αποτελεσματικό βούρτσισμα εξαρτάται από τη σωστή τεχνική και όχι από τη δύναμη που βάζουμε.
  • Η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μία καλή στοματική υγιεινή, για υγιή δόντια και ούλα. Τα βακτήρια του στόματος τρέφονται με υδατάνθρακες και ζάχαρη, γι’ αυτό τέτοιες τροφές ή ροφήματα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και σκληρές τροφές οι οποίες κατά το μάσημα προκαλούν μεγαλύτερη έκκριση σάλιου συμβάλλουν στην προστασία των δοντιών.
  • Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό. Το νερό διευκολύνει την έκκριση σάλιου και την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών.
  • Να μην βουρτσίζεις αμέσως τα δόντια σου όταν καταναλώνεις όξινη τροφή ή όξινο ρόφημα. Τα οξέα διαβρώνουν την επιφάνεια των δοντιών και κάνουν το σμάλτο πιο ευάλωτο και το βούρτσισμα επιδεινώνει το πρόβλημα. Ξέπλυνε με νερό και περίμενε μισή ώρα καθώς το σάλιο εξουδετερώνει από μόνο του τα οξέα που υπάρχουν στο στόμα.
  • Όταν καταναλώνεις αναψυκτικά να χρησιμοποιείς καλαμάκι ώστε να μειώνεται η επαφή τους με τα δόντια λόγω των βλαβερών συνεπειών που προκαλούν.
  • Όταν είσαι εκτός σπιτιού και το βούρτσισμα των δοντιών είναι δύσκολο, μια προσωρινή λύση είναι να φας μια σκληρή τροφή, όπως ένα μήλο ή ένα καρότο ή να μασήσεις μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή σάλιου το οποίο προστατεύει τη στοματική κοιλότητα από τα μικρόβια.
  • Τα λευκά δόντια και το λαμπερό χαμόγελο είναι τα must have κάθε εποχής. Ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά, το κόκκινο κρασί, τα κόκκινα φρούτα και το κάπνισμα είναι εχθροί των λευκών δοντιών, οπότε η ελεγχόμενη κατανάλωσή τους και η αποφυγή του καπνίσματος είναι αναγκαία.
Footer
2923736

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


2102696820
6974015990
   

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Δευτέρα: 9.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00
Τρίτη: 9.00- 15.00
Τετάρτη: 9.00 – 15.00
Πέμπτη: 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


Αθηνάς 34 και Αίαντος, Ίλιον 131 22
ΟΔΗΓΙΕΣ